Gold Pris

Browsing Archive: November, 2011

Utveckling av goldpriset år 2011

Posted by Redaktionen on Tuesday, November 22, 2011, In : Gold Pris 
Den positiva prisutvecklingen för gold mattades i september och i början av oktober. Efter en toppnotering för gold i dollar den 5 september på 1 895 USD per ounce föll priserna tillbaka. Från mitten av oktober har priset på gold åter vänt uppåt, bland annat på grund av den förnyade skuldkrisen i eurozonen och sämre makroekonomiska utsikter för världsekonomin. Under perioden januari – september 2011 steg goldpriset med 15,3 procent till 1 620 USD.


Continue reading ...
 

Stureguld - Tillväxten fortsätter med butik på Stureplan

Posted by Redaktionen on Friday, November 4, 2011, In : Gold Pris 

Det snabbt expanderande guldhandelsföretaget Stureguld tar nu nästa steg genom att öppna en butik på Stureplan. Där kommer både inköp och försäljning av gold och silver att ske. Nyheten kommer inte långt efter att Stureguld lagt ett bud på Guld Invest som är noterat på Aktietorget. Stureguld liksom övriga aktörer i branschen får lite extra draghjälp av det höga goldpriset, det här helt enkelt mer tilltalande för folk att sälja gamla smycken och skrotguld.

 

Continue reading ...
 

Fysiskt investeringsgold bevarar värdet

Posted by Redaktionen on Thursday, November 3, 2011, In : Gold Pris 

Att köpa fysiskt gold är ett riktigt klassiskt sätt att bevara värdet på sina tillgångar. Det är något som har fungerat under tusentals år. Nu har vi en ny artikel här på Gold Pris kallad Köpa och äga fysiskt investeringsgold.

Vi kommer då och då att skriva nya artiklar som ger lite bakgrundsinformation om gold och guider till olika sätt att investera i denna ädelmetall.
 

Continue reading ...
 

Börshandlade fonder äger massivt med gold

Posted by Redaktionen on Wednesday, November 2, 2011, In : Gold Pris 

Börshandlade fonder, så kallade EFTer och ETPs, har ökat sitt innehav av gold med 1 % och äger nu massiva 2.271,2 ton, vilket är värt 126,6 miljarder dollar med dagens pris. Det är mer än vad alla, utom fyra, centralbanker tillsammans äger enligt Bloomberg. Gold som köpts i investeringssyfte stod för 38 procent av efterfrågan under 2010, vilket kan jämföras med 4 procent för tio år sedan, enligt World Gold Council.

Continue reading ...
 

Gold Pris har öppnat sina dörrar

Posted by Redaktionen on Wednesday, November 2, 2011, In : Gold Pris 

Välkommen till Gold Pris, sajten för dig som vill hålla koll på goldpriset och nyheter om gold. Vi kommer undan för undan att utöka med olika grafer, diagram om priset på gold, samt artiklar som ger en djupare insikt. Vi kommer även att presentera en del videoklipp där experter uttalar sig.Continue reading ...
 
 

Gold Pris Nyheter


Senaste nytt om gold pris, artiklar och videoklipp från marknadens aktörer. Håll dig uppdaterad om priset på gold.

Categories